El Teatre Municipal de Barberà del Vallès commemora el seu 5è aniversari

Data de publicació: 06.03.12
Entitats barberenques ofereixen teatre, dansa i música a un aforament ple .

El Teatre Municipal Cooperativa ha celebrat aquest cap de setmana els seus 5 anys de vida i ho ha volgut fer amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat les quals han ofert tot un seguit d’activitats per commemora-ho.
Al matí d’aquest passat diumenge, 4 de març, la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, va ser l’encarregada d’iniciar la celebració sortint al carrer. Així, a la mateixa plaça Cooperativa, la Colla va fer ballar els ‘Marquesos de Barberà’, els gegants Josep i Agustina, fins l’inici de la celebració convidant a la ciutadania a participar en l’aniversari.

Posteriorment es va dur a terme l’obertura de l’exposició dels 5 anys de TMC ‘Aquell 3 de març de 2007’, la qual mostra alguns dels moments més importants del teatre durant els seus 5 anys d’història.

Una actuació del Combo jove va inaugurar oficialment l’acte que va estar presentat per el locutor de cadena Dial i ex company de Ràdio Barberà, Víctor Germán, el qual va donar pas a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Mª Teresa Colomer, la qual va pujar a l’escenari i a l’entrevista va parlar sobre el treball que es dur a terme per poder fer realitat l’oferta teatral a la nostra ciutat tenint en compte la situació actual en la que ens trobem, a més també va fer una valoració de la història del TMC.

Tot just després es va donar pas al Gimnàs Bunkai que van ballar en varies ocasions al llarg de l’acte.

Una de les sorpreses va ser que entre el públic assistent es trobava el conegut actor vilanoví, Toni Albà, que va ser convidat a pujar a l’escenari i a parlar del seu present i futur i del seu muntatge teatral ‘Histèria Sagrada’ que visitarà la nostra ciutat el proper 24 de març. L’Humorista, tanmateix, va explicar algunes anècdotes divertides del seu treball als programes de televisió ‘Polònia’ i ‘Crackòvia’. L’entrevista va donar pas a una nova actuació del Combo jove, que en aquest cas va interpretar ‘Mister Sandman’.


El programa de celebració de l’aniversari no tan sols va tenir música i ball, si no que va acollir també diferents peces interpretatives. Els actors i actrius amateurs de la cia. barberenca Taula de Teatre van realitzar sobre l’escenari un petit esquetx ‘El cianuro solo o con leche’, una muntatge que s’ha passat durant tot el cap de setmana en altre equipament de la ciutat, l’Auditori Maria Feliu.

Moments després el Gimnàs Bunkai va dur a terme una altra actuació, que precedia a la Coral Endavan, que van interpretar dues magnífiques cançons: ‘Torrevieja’ del mestre Lafuente Aguado i’ L’emigrant’ de Cinto Verdaguer i Amadeu Vives.

L’entitat Barberà amb la Sardana, va posar el toc poètic a la jornada. La Sra. Maria Alcover, representant de l’associació va ser l’encarregada de llegir el poema ‘La Sardana’ de Joan Maragall.

L’Alcaldessa de Barberà, Ana del Frago, va ser convidada a pujar a l’escenari i abans de començar l’entrevista es va passar l’audiovisual amb imatges del dia de la seva inauguració “Aquell 3 de març de 2007” . L’Alcaldessa va dir que: “Al marge de les dues programacions estables per temporada, al TMC també s’hi fan altres activitats i que la ciutadania ha fet seu aquest magnífic equipament”. A més, Ana del Frago “va agrair al públic i a les entitats la seva participació en aquest aniversari i valorà molt positivament la història del nostre teatre fent una aposta pel futur d’aquest eix de la cultura barberenca”.

La recta final de la celebració va comptar amb tota una sèrie d’actuacions. La primer d’elles va ser la realitzada pel Grup de Saxos de l’Escola Municipal de Música, una agrupació que es va formar a l’any 2004 i que actualment compta amb un total de 8 joves, que aquest cop van interpretar l’ ‘Stranger in Paradise’ d’Alexander Borondin i ‘Five foot the eyes blues’ del compositor americà Roy HEnderson.

Posteriorment el grup D’SAS’3, que pertany a l’AVV Can Gorgs de Barberà i que properament celebrarà el seu 10è aniversari, també va ser particep a la festa. Ho va fer oferint un petit muntatge preparat per l’ocasió.

El públic assistent en el Teatre Municipal Cooperativa també va poder gaudir i emocionar-se amb el ‘Ball nou’ de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà. Aquesta dansa es va ballar per primer cop el 14 d’abril de 1991 a la Sala Cooperativa. Els gegants que el van ballar ahir són el Josep i l’Agustina, els Marquesos de Barberà, gegants que es van presentar en aquest mateix indret el 28 de juny de 2008.

La Coral 4 Veus, amb 12 anys d’experiència també van retre al seu personal homenatge al TMC amb la interpretació de la peça ‘Tourdion’ i ‘ The Green Door’; el Combo Jove amb la música de The Beatles; i la Coral de Can Gorgs amb ‘Ulls verds’ de Josep Miquel Servià, i ‘La Gavina’ de Fredèric Sirés, van ser altres de les entitats participants.

Els barberencs i barberenques també van poder gaudir d’una petita peça del muntatge ‘No és fàcil’ dirigida per un dels components de Tricicle, Paco Mir i interpretada per el grup de teatre 5+1 i que s’estrenarà a l’auditori els propers dies 4 i 5 de maig.

L’acte en celebració del 5è aniversari va finalitzar amb la fusió bollybood-flamenco interpretat per l’Escola El teu espai.
2012-03-04 5è aniversari TMC_1.2
2012-03-04 5è aniversari TMC_1
Ampliar en una finestra emergent
2012-03-04 5è aniversari TMC_2
Ampliar en una finestra emergent Colla de Geganters i Grallers de Barberà
2012-03-04 5è aniversari TMC_3
Ampliar en una finestra emergent Exposició 'Aquell 3 de març de 2007'
2012-03-04 5è aniversari TMC_4
Ampliar en una finestra emergent Exposició 'Aquell 3 de març de 2007'
2012-03-04 5è aniversari TMC_5
Ampliar en una finestra emergent Combo jove
2012-03-04 5è aniversari TMC_6
Ampliar en una finestra emergent Un moment de l'entrevista amb la regidora de Cultura, Mª Teresa Colomer
2012-03-04 5è aniversari TMC_7
Ampliar en una finestra emergent Actuació Gimnàs Bunkai
2012-03-04 5è aniversari TMC_8
Ampliar en una finestra emergent Entrevista amb l'actor vilanoví, Toni Albà
2012-03-04 5è aniversari TMC_9
Ampliar en una finestra emergent Taula de Teatre
2012-03-04 5è aniversari TMC_10
Ampliar en una finestra emergent Coral Endavan
2012-03-04 5è aniversari TMC_20
Ampliar en una finestra emergent Maria Alcover de Barberà amb la Sardana
2012-03-04 5è aniversari TMC_18
Ampliar en una finestra emergent Entrevista amb l'Alcaldessa de Barberà, Ana del Frago
2012-03-04 5è aniversari TMC_11
Ampliar en una finestra emergent Fotografia platea i amfiteatre
2012-03-04 5è aniversari TMC_12
Ampliar en una finestra emergent Grup de saxos EMM
2012-03-04 5è aniversari TMC_13
Ampliar en una finestra emergent Grup de teatre D'sas'3
2012-03-04 5è aniversari TMC_14
Ampliar en una finestra emergent Colla de Geganters i Grallers de Barberà
2012-03-04 5è aniversari TMC_15
Ampliar en una finestra emergent Coral A 4 Veus
2012-03-04 5è aniversari TMC_16
Ampliar en una finestra emergent peça teatral de l'obra 'No és fàcil', de la Cia de teatre 5+1
2012-03-04 5è aniversari TMC_19
Ampliar en una finestra emergent Coral Can Gorgs
2012-03-04 5è aniversari TMC_17
Ampliar en una finestra emergent Escola de ball El teu Espai